Den här sidan har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Chrome, Safari eller Firefox.
Du har uppnått fri frakt! Köp för ||belopp|| och få gratis leverans

TrustScore: 4,9

24-48 timmars leverans

Korg 0

Det finns inga fler i lager

Snälla skriv till och från kort och leveransdatum
Du har uppnått fri frakt! Du är bara ||belopp|| från fri frakt!
Delsumma Gratis

Din varukorg är tom

Veuve Clicquot

Champagnehuset Veuve Clicquot döljer en oerhört spännande historia om hur grundarens fru plötsligt fick se sig behöva utveckla champagnehuset ytterligare efter att hennes man Philippe Clicquot dog i hög feber.

Hon var bara 27 år gammal och visste ingenting om champagne, fram till idag, då det är ett världskänt champagnehus som har några av de finaste bubblorna.

Historien bakom Veuve Clicquot champagne

Änka Clicquot går tillbaka till år 1722, då ett av de äldsta champagnehusen, som fortfarande tillverkar champagne än i dag, grundades. Champagnehuset, som ligger i norra Frankrike, grundades av Philippe Clicquot , och har därefter blivit en av världens största champagneproducenter. En av anledningarna till att champagnehuset är ett av de största beror på att champagnehuset 1810 uppfann årgångschampagnen och 1818 var Veuve Klicka på det första champagnehuset som producerade rosé. Det gjorde de genom att blanda vitt champagnevin med vanligt rött vin. Det betyder att idén och produktionsmetoderna kring rosé, som används över hela världen idag, uppfanns av Veuve Clicquot champagnehuset. När Philippe Clicquot dog tog hans son, Francois, över champagnehuset. 1805 dog Francios Clicquot , och sedan tog hans fru Barbe-Nicole Clicquot över Ponsardin , champagnehuset vid 27 års ålder, där hon fortsatte att driva huset tillsammans med Comte Edouard Werlé och källarmästaren Antoine Müller.  

Den gula änkan  

Veuve betyder änka på franska. Det är den champagne som de flesta danskar känner idag under namnet Veuve Clicquot , med smeknamnet The Yellow Widow, beror på en ung fransk kvinna som heter Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin . Madame Clicquot , som hon kallades, förlorade sin man, Francios Clicquot , efter bara sju års äktenskap, när han dog i en oförklarlig feber och lämnade henne med en treårig dotter och företaget Clicquot Champagne, i vilket han hade investerat varenda del av familjens förmögenhet.    

Änka och ensamstående mamma vid 27 år  

Året var 1805, Madame Clicquot var 27 år gammal, och hon visste ingenting om champagne, vinframställning eller att driva företag. Trots att det för 200 år sedan var extremt kontroversiellt för en kvinna att syssla med allt annat än barn och broderier, bestämde sig den begåvade och viljestarka Madame Clicquot för att ta över sin mans verksamhet och fortsätta med det. Men världen var mansdominerad, och särskilt Madame Clicquot fick kämpa för att hennes mans arv inte skulle glömmas. Det skulle tillfälligt visa sig vara ett klokt beslut. Efter svåra tider, när Madame Clicquot var tvungen att sälja sina smycken och låna pengar för att hålla verksamheten igång, lyckades hon slå en guldgruva genom att slå igenom till tsarens hov i Ryssland och utveckla andra nya marknader där hon kunde öka försäljningen av hennes mans Clicquot Champagne, som hon under tiden hade döpt om till Veuve Klickkvot . Trots att Madame Clicquot inte hade någon kunskap om champagneproduktion , distribution eller försäljning, är Veuve Clicquot har blivit ett av de största champagnehusen på senare tid.    

Revolutionerade champagneproduktionen  

Även om Madame Clicquot dog 1866, bär hon fortfarande en stor del av äran för att ha gjort champagne till den fantastiska, bubbliga, kristallklara dryck vi känner idag. Det var hon som utvecklade processen inom champagnetillverkningen som kallas remuage , som alla champagneproducenter sedan dess har anammat, och som än idag används av små eller mycket traditionella champagneproducenter, där champagnen fortfarande är handgjord, och alltså inte tillverkas med hjälp av maskiner. .  

Såg hål i köksbordet  

Redan året efter makens död började Madame Clicquot arbeta med att lösa problemet att champagne för 200 år sedan ofta var en något grumlig och mindre bubblig affär än vi känner till idag, för då var man tvungen att hälla över vinet för att få bort fällningen. , vilket sällan lyckades helt. Den driftiga Madame såg hål i en köksbänk. I hålen placerade hon champagneflaskorna nedifrån och upp, skakade sedan systematiskt och vände dem varannan eller var tredje dag tills allt sediment hade samlats i flaskhalsen. Metoden innebär att när halsen sedan doppas i en iskall vätska så att innehållet fryser till is kan den lilla pluggen av sediment tas bort utan att champagnen forsar ut. Det förhindrar att vinet tappar sina vackra bubblor eller kommer i kontakt med syre, vilket gör vinet dåligt och mindre hållbart.  

En bra chef anställer bra människor  

Ingen chef klarar sig utan bra människor och Madame Clicquot hade ett skarpt öga för att anställa rätt personer, inklusive sin källarmästare som hjälpte henne att förfina remuagesystemet och en skicklig och framför allt ärlig affärsman som arbetade för henne i 50 år. Han hette Edouard Werlé och blev hennes vän och affärspartner. När hon dog 89 år gammal 1866 överlät hon företaget till honom.  

Veuve Clicquot Brut champagne

Sammanfattningsvis är det viktigt att utgå från Veuve Clicquots , Brut. Detta är deras traditionella champagne som är ganska intensiv och kraftfull med en fantastisk touch av citrusfrukter. Det speciella med Veuve Clucqout Brut, är att blandningsförhållandet mellan druvorna varierar varje år beroende på skörd. Detta säkerställer att huset kan göra en så konsekvent champagne som möjligt. Detta resulterar i en utsökt champagne som har en fin balans mellan kraft och fräschör. Se till att champagnen har rätt temperatur, gärna kyld till 8-10°C. Om champagnen serveras vid denna temperatur kommer smaknyanserna verkligen att synas, och det kommer att vara möjligt att smaka på champagnens olika aromer i större utsträckning. Om champagnen blir svalare kommer det att påverka smakupplevelsen.

[% render 'partials/free-shipping' %]

Korg 0

Det finns inga fler i lager

Matchar med:
[% render 'partials/cart-price' %]

Din varukorg är tom