Den här sidan har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Chrome, Safari eller Firefox.
Du har uppnått fri frakt! Köp för ||belopp|| och få gratis leverans

TrustScore: 4,9

24-48 timmars leverans

Korg 0

Det finns inga fler i lager

Snälla skriv till och från kort och leveransdatum
Du har uppnått fri frakt! Du är bara ||belopp|| från fri frakt!
Delsumma Gratis

Din varukorg är tom

Moët & Chandon

Moët & Chandon är världens största champagnehus och grundades 1743. Champagnemärket Moët & Chandon är känt för sin legendariska stil och som huset som introducerade världen till champagne. Moët & Chandon erbjuder ett unikt utbud av viner för alla tillfällen och för alla smaker. Från den ikoniska Moët Impérial till Grand Vintage Collection, från den extroverta Moët Rosé Impérial till den innovativa Moët ICE Impérial, varje champagne är en upplevelse som förtrollar med en briljant fruktighet, en lockande palett av smaker och en elegant mognad. #MustBeMoet # MoetMoment

HISTORIEN BAKOM MOËT & CHANDON

Moët & Chandon grundades som sagt 1743 av vinodlaren Claude Moët. Som en pionjär inom produktion av mousserande viner i Champagneregionen han var också den förste som fick patent på det tillverkningsmetoden . Redan då var det en helt unik smakupplevelse – och därför blev de nya och exklusiva champagnerna populära även bland dåvarande franska kungafamiljen och resten av överklassen. Mot den bakgrunden fick Moët & Chandon snabbt sitt genombrott, som en produkt som i första hand var förbehållen de få till att börja med.

När Claude Moët dog var det hans barnbarn Jean-Rémy Moët som tog över verksamheten. Och 1833 döptes företaget om till Moët et Chandon när Pierre-Gabriel Chandon gick med och blev delägare. Jean-Rémy Moët var också mannen bakom det internationella genombrottet tack vare visionär merchandising och ett stort nätverk av intressenter. Mot denna bakgrund blev champagne också snabbt ett nöje som inte enbart var förbehållet överklassen. På 1860-talet introducerades Brut Imperial – en champagne som har blivit en storsäljare. Idag är Moët & Chandon världens största champagnehus, precis som de är det överlägset mest sålda varumärket i världen

CHAMPAGNEGUIDE TILL MOËT & CHANDON

När du behöver hitta den perfekt champagne för menyn , den gyllene regeln är att torr champagne matchar salta rätter som förrätter och huvudrätter, och söt champagne matchar söta rätter som dessert och kranskaka. Om du följer denna gyllene regel kommer du att uppnå den bästa matchningen och förhöja den kompletta smakupplevelsen.

Dessutom är det också viktigt att notera att du måste undvika alltför stora temperaturfluktuationer. Dina champagner ska förvaras under kontrollerade förhållanden med temperaturer från 7 till 18 grader. För höga temperaturer kommer att främja åldringsprocessen och skada kvaliteten. Likaså kommer temperaturer som är för låga att fördröja åldringsprocessen och förhindra att champagnen får mer komplexitet i smak och viskositet. Fuktigheten bör helst också vara över 70 %, eftersom en kombination av för låg luftfuktighet och höga temperaturer kan torka ut korken.

Det är också viktigt att dina champagner inte utsätts för dagsljus, då flaskorna är mycket känsliga för solljus, och du måste hantera flaskorna varsamt under transport mm. Trycket i flaskorna är tre gånger högre än i ett vanligt bildäck och därför måste de undvika alla slags vibrationer.

Moët & Chandon Brut Imperial


Detta är Moët & Chandons klassiska torra signaturchampagne som har en distinkt fukt och elegant mognad. Den traditionella Moët-champagnen är champagnehusets flaggskepp och gjuten i en harmonisk blandning av Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Dessa är områdets bästa crus och champagnen får en fyllig smak av färsk frukt, blommor och brioche. Champagnen passar till antingen en aperitif före maten, eller till rätter med pilgrimsmusslor, ostron, vit fisk eller lätt kött.

Moët & Chandon Nectar Imperial

Denna Moët-champagne är sötare med exotiska toner, kropp och en fräsch finish. Detta gör den till ett perfekt val för sötsugen när dessert eller kranskaka ska serveras vid midnatt. Dessutom passar champagnen utmärkt med foie gras, torkad frukt och nötter. Denna champagne består av samma druvkombination, men den har aromer av päron och aprikos. Detta skapar en äventyrlig balans mellan friskhet och fyllighet.

Moët & Chandon Rosé Imperial

Denna champagne har ett mer romantiskt och strålande uttryck av Moët & Chandon-stilen. Moët Rosé är otroligt bubblig och fräsch, och den har en intensiv smak av röda bär (jordgubbar, hallon, vinbär) och en ton av rosor. Denna typ av Moët passar till rätter med en färgstark variation av smaker, speciellt färska och röda frukter, en ostbräda med flera sorters ost och rätter med rött kött.

Champagneglaset

Formen på glaset är också viktig för champagnens doft- och smakupplevelse. Många väljer de klassiska, smala "flöjt"-glasen med smal öppning, eftersom de bevarar bubblorna bäst. Andra väljer de låga coupéglasen som har större yta. De har dock nackdelen att bubblorna försvinner snabbare. Det är experternas val tulpanformade glas eller ett vanligt vitt vinglas . Dessa glas utmärker sig genom att framhäva champagnens aromer och göra den sensuella upplevelsen med champagnen komplett. Champagne bör serveras vid en temperatur på 8-10°C. Den bör därför förvaras i kylskåp några timmar före användning och tas ut ur kylen ca. 15 minuter innan servering .

[% render 'partials/free-shipping' %]

Korg 0

Det finns inga fler i lager

Matchar med:
[% render 'partials/cart-price' %]

Din varukorg är tom