Den här sidan har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Chrome, Safari eller Firefox.
Du har uppnått fri frakt! Köp för ||belopp|| och få gratis leverans

TrustScore: 4,9

24-48 timmars leverans

Korg 0

Det finns inga fler i lager

Snälla skriv till och från kort och leveransdatum
Du har uppnått fri frakt! Du är bara ||belopp|| från fri frakt!
Delsumma Gratis

Din varukorg är tom

Champagne Bollinger

Champagne Bollinger är ett av de mest respekterade landmärkena för kvalitet och lyx, och husets meritlista för konsekvent högsta kvalitet är oöverträffad. Bollinger är den främsta exponenten för Pinot Noir-druvan i Champagne. De flesta av husets viner innehåller cirka 2/3 Pinot Noir, och därför är Bollinger-vinerna starkare än de flesta andra Champagner. Andelen druvor från Bollingers egna 1:a Cru- och Grand Cru-fält är extremt hög i vinerna. Bollingers "standardchampagne", Special Cuvée innehåller till exempel 80% druvor från Grand Cru och 1. Cru-fält!

Historien bakom Bollinger champagne

Berättelsen började med Athanase de Villermont, den yngste sonen i en adlig familj. Han var soldat under det amerikanska revolutionskriget och ärvde en stor egendom från sin familj i Aÿ-området. Han träffade sedan Joseph Bollinger, en berest tysk som hade lämnat sitt hemland för att lära sig om Champagne och Paul Renaudin, en lokal man fascinerad av vinvärlden. Företaget Renaudin-Bollinger & Cie grundades den 6 februari 1829. Joseph skötte försäljningen och Paulus om källaren. Athanase hade grundat ett champagnehus som skulle visa sig utvecklas under århundradena.

Joseph Bollinger gifte sig med Louise-Charlotte, dotter till Athanase, 1837. Med tiden tog deras söner, Joseph och Georges, över Champagnehuset. Från phylloxerakrisen till kaoset under första världskriget stod de inför några av husets största utmaningar. Under ledning av de två bröderna uppnådde Bollinger dock stort erkännande och utökade sina vingårdar avsevärt. 1920 befann sig Jacques Bollinger, Georges son, vid rodret i huset: en tung börda för en 24-åring. Han mötte utmaningen med mod, med stöd av sina kusiner Pierre och sedan Yves Moret de Rocheprise; eftersom styrkan hos Bollinger också ligger i det starka familjebandet. Sofistikerad, kultiverad och en flytande engelsktalande, ökade Jacques Bollingers framträdande plats i världen. Han vägledde huset med stor visdom genom de svåra åren av lågkonjunktur och andra världskriget, och som borgmästare i Aÿ var han tvungen att skydda sin by.

När Elisabeth Bollinger (född Law de Lauriston-Boubers) gifte sig med Jacques 1923 blev hon också passionerat engagerad i husets framtid. Hon var bara 42 när hon förlorade sin man i kriget. Utan att tveka och med stor stolthet gick hon med på att ta titeln "Madame Jacques", som hon blev känd för. Hon kastade sig ivrigt in i sin nya roll. Under hennes många utlandsbesök togs hennes charm väl emot. Madame Bollinger var ändå en formidabel affärskvinna, hon var också mycket perfektionist och skulle tåla inget mindre än utmärkt. Hon var alltid redo att förnya sig och var drivkraften bakom den mycket originella Bollinger RD-cuvéen.

Med sitt vanliga sunda förnuft samlades Madame Bollinger kring de familjemedlemmar som var mest intresserade av att följa i hennes fotspår. Först lärde hon Claude d'Hautefeuille, hennes systerdotters man, husets detaljer. 1950 blev han direktör och startade ett ambitiöst moderniseringsprogram. Madame Bollinger utsåg dess ordförande 1971 men förblev nära involverad fram till sin död sex år senare. Madame Bollingers brorson Christian Bizot tog över efter Claude 1978. Med sin stora resa framför sig gjorde han ett möte med sommelierer, krögare och vinhandlare för att marknadsföra husets viner. En stor ordförande, var känd för sin obscenitet och informalitet.

1994 skulle ingen mindre än grundaren Joseph Bollingers äldsta barnbarn bli chef för huset. Efter att ha börjat sin karriär i Chile, fortsatte Ghislain de Montgolfier att utveckla huset med excellens praxis vägledande. Han fortsatte med en policy att begränsa de producerade kvantiteterna snarare än att öka kvaliteten. En flitig ägare, Ghislain hade ett stort sinne för humor och kombinerade vetenskaplig stringens med entusiasm för framgång. 2007 valdes han till ordförande i styrelsen för Union des Maisons de Champagne och medordförande i Comité Champagne.

2008 övertogs huset för första gången i dess historia av någon som inte var familjemedlem. Deras val föll på Jérôme Philipon, ursprungligen från Champagneregionen , som hade lett en imponerande karriär. Med stöd av familjen Bollinger har Jérôme Philipon utökat sin föregångares program för modernisering och investeringar. Med honom har huset fortsatt att behålla sin traditionella expertis samtidigt som det integrerar det bästa av nya teknologier för den framtida utvecklingen av varumärket, både vad gäller kvalitet och kommersiell tillväxt.

[% render 'partials/free-shipping' %]

Korg 0

Det finns inga fler i lager

Matchar med:
[% render 'partials/cart-price' %]

Din varukorg är tom